Príbeh KOGO
Nadšenci jedla a vína
Reštaurácia KOGO bola otvorená v roku 2006 s veľkým nadšením a bez akýchkoľvek predchádzajúcich skúseností v gastronómii. Sme hrdí, že naša záľuba v kvalitnom jedle a víne sa stala naším zdrojom obživy. KOGO sme vytvorili intuitívne ako reštauráciu, do ktorej by sme sami radi chodili. Na menu sme dali to, čo by sme my sami radi jedli a čo v Bratislave chýbalo: čerstvé ryby a plody mora.
Naše menu neustále obohacujeme o jedlá stredomorskej kuchyne, ktoré nám po našich potulkách svetom najviac zachutili. Nezamýšľame sa nad spoločenskou prijateľnosťou nášho menu – varíme, čo milujeme a s nadšením zdieľame! V roku 2014 ku Kogu pribudla ďalšia reštaurácia, špecializovaná na steaky: D.Steakhouse.
ZAMERANÍ NA KVALITU
Od začiatku sme sa špecializovali na čerstvé ryby a plody mora a pri tom sme aj ostali. Naše najpredávanejšie jedlo – chobotnicu na grile – ponúkame už 14 rokov podľa nezmeneného receptu. Rozhodli sme sa predávať len tie najkvalitnejšie, divoké, na udicu chytané ryby z bezpečných morí odporúčaných FDA.
Nefarmované ryby obsahujú viac nutričných látok, sú chutnejšie a kvalitnejšie. Ryby kupujeme napriamo, úplne čerstvé, v celku a porcujeme ich priamo u nás, aby sme si boli na 100% istí tým, čo vám naservírujeme na tanieri. Kvalita surovín je pre nás najdôležitejšia a vy si ju môžete skontrolovať pohľadom do našej rybacej vitríny!
TVORCOVIA ATMOSFÉRY
Našu reštauráciu tvoria hlavne dve priestranné terasy v modernom mediteránskom štýle v úplnom historickom centre Bratislavy, na pešej zóne. Prestrešené terasy poskytujú komfort v akomkoľvek počasí – v zime sú presklené a účinne vyhrievané, v lete naopak vzdušné a chladivé (okolité stromy poskytujú dostatok príjemného tieňa). Stačí si objednať a vychutnať si nádherný výhľad na Hotel Carlton a historickú budovu SND.
Sme radi, že naša reštaurácia sa od svojho vzniku umiestňuje medzi TREND TOP 10 reštauráciami na Slovensku.
VYZNÁVAČI ČERSTVOSTI
V Kogu si denne pečieme náš vlastný, pšenično-ražný kváskový chlieb, ktorý sme si sami vyvinuli. Nikdy predtým nám nenapadlo, že niečo na prvý pohľad tak „bežné“ ako chlieb môže byť zároveň také zložité. Dalibor kŕmil, hladkal a vylepšoval náš ražný kvások (volá sa Jožko, keďže sme ho založili na Jozefa) a metódou pokus – omyl sa učil piecť chlieb skoro celý rok, kým bol spokojný s výsledkom.
Kým bol náš chlebík mäkký a zároveň chrumkavý, vláčny a voňavý, mal dostatočne veľké „oká“ aj výraznú chuť. Mohlo by sa zdať, že výroba chleba je „len“ správne aplikovaná biochémia, no je to skôr božská alchýmia so správnym načasovaním. Chlieb je dar boží, základ nášho jedálnička a my veríme, že vám ten náš bude chutiť!
≈ KOGO – wild fish only ≈
Rezervujte si svoj stôl
Vychutnajte si jedinečnú atmosféru našej reštaurácie umiestnenej v srdci Bratislavy. Či už si vyberiete sedenie na jednej z našich štýlových terás alebo vo vnútorných priestoroch, garantujeme vám nezabudnuteľný zážitok.